Despre | Popasul Vladichii

Restaurant Traditional "Popasul Vladichii"

Foodilicious

         Călătorul care îşi îndreaptă paşii spre Putna, venind de la Suceava, nu are cum să nu fie atras de oaza de linişte şi verdeaţă, care-l întâmpină după ce trece apa Suceviţei, hotarul natural a trei vechi localităţi moldave, Rădăuţi-ul lui Bogdan Voievod, Volovăţul lui Dragoş Voievod şi Bădeuţul lui Ştefan cel Mare, Popasul Vlădichii.

Istorisire

         Volovăţul, dintru început a fost un sat răsfirat şi numai după 30 aprilie 1768, la porunca lui Grigore Calimachi, fostul mare spătar Iordache Cantacuzino, a început să adune satul la un loc, „ spre a se folosi stăpânii de venitul moşiilor lor, iar locuitorii să nu se păgubească”. Cum, necum, câteva case au rămas, formând cătunul Vadul Vlădicii, pe care, în 1855 îl găsim ca făcând parte din mahalaua Rădăuţilor. Va fi având cătunul acesta importanţa lui de vreme ce episcopul Dositei Herăscu ctitorea aici o biserică de lemn în 1773, dar niciodată nu a avut un număr mai mare de locuitori. Pe la 1908 avea doar două case şi zece locuitori, iar în 1956, dispare cu totul. A fost un cătun „la răscruce de vânturi”, oferind – la nevoie - popas călătorilor pe vechiul „drum al ţării”.

         Aici se împreunau odată cele două drumuri districtuale care veneau de la Rădăuţi şi de la Burla; un alt drum se furişa odată pe malul Suceviţei până la întâlnirea cu drumul comunal Marginea - Volovăţ – Rădăuţi, toate unindu-se aici, în drumul către Suceava.

         Dintele vremii a ros piatra de hotar între moşii, rămânând doar numele locului: Vadul Vlădichii.

Despre Restaurant

         Restaurant ,,Popasul Vlădichii” este o construcţie recentă, un local elegant, cu specific românesc, ce oferă posibilitatea organizării în condiţii excelente de evenimente speciale diverse. Este un loc ideal pentru o sărbătoare în familie şi prieteni, un loc unic, completat cu servicii de înaltă calitate şi dotări numeroase, cu personal calificat, pregătit şi amabil, în orice moment să vă servească așa cum vă aşteptaţi: ca acasă!

         Ne străduim să vă oferim o ambianță, plăcută. Pereții sunt împodobiți cu ștergare și farfurii de ceramică pictată, tot interiorul fiind frumos decorat cu obiecte românești autentice.

         În fiecare zi, precum şi cu ocazia tuturor evenimentelor importante din viaţa dumneavoastră, vă invităm să petreceţi alături de noi, să păşiţi într-o atmosferă relaxantă, cu muzică deosebită. Pentru că gusturile şi aromele bucătăriei bucovinene pot spune de o mie de ori mai multe cuvinte decât toate poveștile, mai mult sau mai puțin inventate, vă invităm să vă lăsaţi purtaţi de gustul absolut delicios al mâncărurilor preparate în bucătăria noastră şi de savoarea unui vin bun.

Bucate Recomandate :

 • cozonac

  Cozonac

 • platou traditional

  Platou traditional

 • salata de pui

  Salata de Pui

 • tochitura de pui

  Tochitura de Pui